stappenplan_voor_schilderen_kunststof_kozijnen20190502174237.webp

Stappenplan voor schilderen kunststof kozijnen

Ben jij toe aan een andere kleur op je kunststof buitenkozijnen? Schilderen kan. Hoe? Dat lees je in ons stappenplan.

Zelf plastic kozijnen schilderen?

Vind de benodigdheden in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Voordat je buiten gaat schilderen is het handig om de weersvoorspelling te checken. Het moet in elk geval droog zijn… en blijven. En de temperatuur moet ergens tussen 5 en 25 graden zijn. Maar dit kan per verfsoort verschillen, laat je daarom van te voren goed informeren over de ideale omstandigheden voor het gebruiken van jouw verf.
 
# Stap 1: Vet en vuil verwijderen
Voordat je gaat schuren is het verstandig om de kozijnen schoon te maken of af te nemen. Dit kan met St. Marc bijvoorbeeld. Dan wordt ook meteen het vuil verwijderd. Hiermee voorkom je dat je vuil in de poriën van de ondergrond duwt bij het schuren.
 
# Stap 2: Schuren
Net als alle andere ondergronden, moet je ook kunststof schuren voordat je kunt schilderen. De verf hecht dan beter. Voor kunststof gebruik je een fijne korrel: het gaat vooral om het matteren van de bovenlaag. Schuur dus niet te grof. Na het schuren neem je met een vochtige doek de kozijnen nog een keer af.
 
# Stap 3: Afplakken
Is alles droog? Dan kun je de ramen afplakken. Of je dat doet, is natuurlijk afhankelijk van je schilderkwaliteiten. De ene persoon heeft een vastere hand dan de andere of heeft gewoonweg meer ervaring. Afplaktape verwijder je direct weer na het verven! Er bestaan trouwens verschillende soorten tape. Laat je goed informeren welke tape voor jouw klus het beste volstaat…
 
# Stap 4: Aanbrengen van primer
Als de kozijnen goed droog zijn, is het tijd om hechtprimer aan te brengen. Dat is nodig om de afwerkingslaag goed te laten hechten op het kunststof kozijn. Je kunt hiervoor een universele primer gebruiken. Breng een dunne laag aan en laat goed drogen. Is de primer droog? Dan schuur je opnieuw licht op. Vergeet niet het schuurstof nog even te verwijderen voor dat je een volgende laag aanbrengt. Wil je je kozijnen donkerder maken? Neem dan ook een donkere kleur primer!
 
# Stap 5: Aflakken
Je kunt beginnen met aflakken als je de droogtijd van de primer in acht hebt genomen. Na het stofvrij maken is het tijd voor de afwerklaag. Gebruik niet teveel verf, dat veroorzaakt snel druipers. Voor een optimaal resultaat kun je beter twee dunnere lagen aanbrengen dan één dikke. Klaar met schilderen? Verwijder dan direct het afplaktape.
 
 

Deel dit artikel

Verfoplossingen voor plastic kozijnen nodig?

Kom naar onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag
zondag
gesloten
08:30
13:00
08:30
13:00
08:30
13:00
08:30
13:00
09:00
gesloten

12:30
17:30
12:30
17:30
12:30
17:30
12:30
18:00
17:00

Jouw Decokay